2 ayın ardından kapalı olan Kamışlo ve Til Koçer arasındaki seferler başladı. Bugün Kamışlo’dan Til Koçer’e ilk yolculuk gerçekleştirildi.
Suriye geçici hükümet güçlerinin bölgeye yönelik saldırıları nedeniyle bir süredir trafiğe kapalı olan Kamışlo – Til Koçer yolu bugün itibarıyla yeniden açıldı.
Kamışlo Halk Belediyesi Ulaştırma Zabıta yöneticilerinden Osman Umer, yolun saldırılar sonucu kapandığını, ancak bugünden itibaren Kamışlo garajından ilk seferlerin başladığını ifade etti.
Bu iki bölge arasındaki hat, Suriye’nin kuzeydoğu koridorunu oluşturur. Yolun açılması, Kamışlo’dan Irak sınırına kadar olan ana arterin tekrar işler hale gelmesi demektir. Bu güzergah aynı zamanda bölgedeki petrol sahaları (Rimelan gibi) açısından da stratejik bir lojistik yoludur.
Bu adımlar Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Şam’daki geçici yönetim arasında 29 Ocak’ta varılan anlaşma çerçevesinde atılıyor.
Kaynak: İlke TV










