Başı kesilerek mücevherleri çalınan Kürt kadının katili serbest, eşi ve kardeşi gözaltında

Rojava’nın Efrin kentinde 12 Haziran’da başı kesilerek öldürülen, sonrasında ise mücevherleri çalınarak evi ateşe verilen Kürt kadının katil zanlısı serbest bırakıldı, eşi ve kardeşi ise gözaltına alındı.

12 Haziran’da Türkiye ve güdümündeki grupların kontrol ettiği Efrin’in Raco ilçesine bağlı Şêx Mihemed köyünden olan 40 yaşındaki Ofê Şêx Ahmed isimli Kürt kadın, Türkiye destekli cihadist gruplara mensup kişiler tarafından öldürüldü, ardından evi ateşe verildi.

Rûdaw’da yer alan haberde, Ofê Şêx Ahmed’in eşi Hanif Halil Hanan işe gitmek üzere evden çıktıktan sonra, komşuları olan silahlı kişiler eve girerek Ofê Şêx Ahmed’i öldürdü, para ve altınlarını da çalarak evini ateşe verdi.

Olayın ardından Rûdaw’a konuşan Ofê Şêx Ahmed’in akrabaları, ailenin ithal Araplar tarafından açıkça ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Katil zanlısı serbest

Olayın sorumlusu ve katil zanlısı olarak gözaltına alınan ithal Arap Ebu Samir, Efrin’i kontrol eden grupların askeri yargıcı tarafından serbest bırakıldı. Ardından da katledilen kadının eşi Hanif Halil Hanan ve kardeşi Mesud Şêx Ahmed gözaltına alındı.

“Bu adalet mi?”

Ofê Şêx Ahmed’in acılı annesi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “katilin aklanmak istendiğine” dikkat çekti.

Acılı anne, “Kim kendi evini yıkmak ister? Bugün onu (katil zanlısı) bırakıp Mesut ve Hanif’i aldılar. Olayı bize yüklemek istiyorlar. Bu adalet mi?” dedi.

“Bu zulme artık izin vermeyin”

Şêx Ahmed’in eşi Hanif Halil, olayın ardından detayları Rûdaw’a şu şekilde anlatmıştı:

“Sabah 08.30’da kalktım, eşim sofrayı kurdu, kahvaltı yaptık ve ben işe gitmek için çıktım. 09.30 gibi komşumuz yanıma gelip ‘Eve git’ dedi. ‘Umarım bir şey yoktur’ dedim. Bana ‘Evine git’ dedi. Arabaya bindik, yolda bana ‘Komşu evin yanıyor’ dedi. Eşimin adı Ofê, Şêx köyünden. Ben de ‘İnşallah eşime bir şey olmamıştır’ dedim. Ben korkmayayım diye, ‘Hayır, eşinize bir şey olmadı, evinizde yangın çıkmış. Eviniz tamamen yanmış’ dedi. Eve vardığımızda itfaiyenin geldiğini gördük. Evimiz komple yandı, eşimin bütün mücevherleri alındı ve başı kesildi, bıçaklandı ve askeri hastaneye kaldırıldı. Bu zulme artık izin vermeyin.”

/Kaynak: Rudaw/

İlginizi Çekebilir

Tutuklu Kürt siyasetçi Leyla Güven: Kürt halkı yıllardır bu sahte kardeşlik edebiyatından çok çekti, Kürtler bu sahtekarca söylenen kardeşlik edebiyatı defterini çoktan kapattı” 
Çin, yapay zeka teknolojisine yeni kurallar getirdi

Öne Çıkanlar