TİP üyesini darp eden Ülkü Ocakları mensuplarına 16 ay sonra dava!

Kırklareli’nde, Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Uğur Celep‘e saldıran Ülkü Ocakları mensuplarına 16 ay sonra dava açıldı.

Olay, 14 Mayıs 2023 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim kampanyası sırasında gerçekleşti. Uğur Celep, TİP’in seçim kampanyası sloganlarını bir duvara yazdığı sırada Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanı Uğurcan Özer liderliğindeki bir grup tarafından saldırıya uğradı.

Celep, saldırıdan önce tehlikede olduğunu anlayarak yakındaki bir pastaneye sığınmıştı. Ardından  pastaneye giren grup “Sen teröristsin, seni burada barındırmayacağız” şeklinde sözler söylemiş ve Celep’i dövmeye başlamıştı. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, saldırı, güvenlik kameralarına da yansırken, Celep hastaneye kaldırılmıştı. İddialara göre, olay günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehirde olması nedeniyle polis olay yerine geç müdahale etti.

Uğurcan Özer ve Kalender Özdemir dışında diğer saldırganlar hakkında ise herhangi bir dava açılmadı. İddianamede, saldırının “fikir ve eylem birliği içerisinde” gerçekleştirildiği belirtildi. Davanın ilk duruşması 10 Aralık’ta Kırklareli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Öte yandan, Ülkü Ocakları Başkanı Özer’in şikayeti üzerine, Uğur Celep hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. İddianamede, Celep’in Cumhurbaşkanının “onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” öne sürüldü, ancak iddialar dışında herhangi bir somut delil sunulmadı.

Kaynak: T24

İlginizi Çekebilir

Bahçelievler katliamını sinemaya taşıyan yönetmen Burak Çevik konuştu
SOHR: IŞİD Deyrizor’da saldırılarını arttırdı

Öne Çıkanlar