4 ayda 27 bin 304 sosyal medya hesabının erişimi engellendi

GündemMedya

Türkiye’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2025’in ilk dört ayında 27 bin 304 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “Sentetik Medya ve Enformasyon Güvenliği Çalıştayı”nda yaptığı konuşmada, 2025’in ilk dört ayında 27 bin 304 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, bakanlığın “siber suçla mücadele” kapsamında 237 binin üzerinde “suç unsuru içeren” hesabı tespit ettiğini, binlerce URL ve hesabın kapatıldığını duyurdu.

Yerlikaya, “sentetik medya” ve “deepfake” içeriklerin kamu düzenini tehdit ettiğini savunarak, ”siber suçlarla mücadeleyi terörle mücadeleyle eş değer” bir öncelik olarak konumlandırdı.

/dha/

İlginizi Çekebilir

Tehdit edilen Kıbrıslı gazeteci Ayşemden Akın’ın evinin önündeki polis koruması kaldırıldı!
Mardin: GES’e karşı çıkan halk iş makinelerini durdurdu

Öne Çıkanlar