Aktürk: Türkiye, Suriye hükûmetini desteklemeye kararlıdır

GenelGündem

🔴Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, ”Türkiye’nin Suriye hükûmetini ‘Tek devlet, tek ordu’ ilkesi kapsamında desteklemeye kararlı olduğunu” açıkladı.

Aktürk, İstanbul’daki Sarayburnu Limanı’nda demirleyen TCG İstanbul Fırkateyni’nde düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.

”Türkiye’nin bekasına yönelik tehditlere karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyon ve arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini” aktaran Aktürk, Suriye’deki son duruma dair sorular üzerine şunları söyledi:

“Suriye hükümeti ile SDG terör örgütü arasındaki temaslar dikkat ve hassasiyetle takip edilmektedir. Son olarak Münbiç ve Halep kırsalında Suriye hükümet güçlerine yönelik saldırılar, SDG terör örgütünün, 10 Mart 2025’te Suriye hükümeti ile imzaladığı mutabakata uygun hareket etmediğini ve bölgesel barış ve istikrara tehdit oluşturduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Türkiye, Suriye’nin istikrar ve güvenliği ile bölgemizin huzuru için Suriye hükümetiyle başta terör örgütleriyle mücadele olmak üzere yakın işbirliğini sürdürmeye ve ‘Tek Devlet, Tek Ordu’ ilkesini desteklemeye kararlıdır.”

Suriyeli komutanları ziyaretleri

Aktürk, Suriye Hava Kuvvetleri Komutanı’nın ardından Suriye Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın Ankara ziyaretinin sebebine yönelik sorulara ilişkin ise “Suriye’de kurulan yeni hükümetin savunma ve güvenlik kapasitesinin geliştirilmesi için kara, deniz, hava ayrımı gözetmeksizin her türlü desteği sağlayacağımızı ifade etmiştik. Ağustos ayında imzaladığımız Mutabakat Muhtırası ile karşılıklı ziyaretler ivme kazandı. Eğitim ve ziyaretler karşılıklı olarak devam edecek. Komutanların ziyaretleri de bu kapsamda gerçekleştiriliyor.” yanıtını verdi.

 

/Ajans/

İlginizi Çekebilir

Trump – Erdoğan görüşmesi: Son anda basına kapatıldı
Almanya’ya ilticalara kabuller rekor derecede azaldı

Öne Çıkanlar