Ali Babacan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ ismine itiraz

GündemPolitika

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın “Terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı sürece destek verdiğini ancak isme itirazı olduğunu söyledi. Babacan, “‘Terör’ negatif bir kavram, ‘-sız’ eki negatif bir ek. Dolayısıyla negatif negatifle başlayan bir komisyon ismi çok da doğru olmayabilir. Artık pozitif kavramlarla bu süreci iletletmenin çok daha uygun olacağını düşünüyoruz” dedi.

DEVA Partisi’nin seçim kazandığı Muş’un Bulanık ilçesinde Rüstemgedik Belediyesi’ni ziyaret eden Ali Babacan, gazetecilerin sorularını cevapladı. Babacan, “Terörsüz Türkiye” komisyonunun adıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

“Biz hep pozitif kavramları seviyoruz. Dolayısıyla ‘terör’ negatif bir kavram, ‘-sız’ eki negatif bir ek. Dolayısıyla negatif negatifle başlayan bir komisyon ismi çok da doğru olmayabilir. Ama komisyon kurulduktan sonra nihayet komisyonun kararını beklemek lazım çünkü orada iktidar da var muhalefet de var. Muhalefetin de ağırlığı da olacak, nitelikli çoğunluk sebebiyle. Dolayısıyla orada konuşurlar ama biz artık pozitif kavramlarla bu süreci ilerletmenin çok daha uygun olacağını düşünüyoruz. Şu anda pozitif kavramlarla ilgili 100 tane kavram sayabiliriz. Yeni bir dedikodu başlatmayalım ama ‘terörsüz’ ifadesine açıkçası ben de takılıyorum çünkü ‘terör’ de negatif, ‘-sız’ da negatif bir ek. Ben de negatif negatifle bu komisyon başlamamalı diye düşünüyorum.”

/Ajans/

İlginizi Çekebilir

Basın örgütlerinden İsrail Konsolosluğu önünde protesto
Yeni Yol, EMEP, DSP ve HÜDA PAR Komisyon’a katılacak

Öne Çıkanlar