Beştepe’de Erdoğan-Merz görüşmesi başladı

DünyaGündem
🔴Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in Beştepe’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi başladı.
 
Erdoğan, konuğunu resmî törenle karşıladı. Onuruna 21 pare top atışı yapılan Merz, heyetler arası görüşmenin ardından Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.
 
Beştepe’deki görüşmeye Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de katılıyor. İki ülke arasındaki savunma iş birliklerinin liderlerin önemli gündem maddeleri arasında olması bekleniyor.

Merz liderliğindeki hükümet geçen Mayıs ayında göreve ba

şlayana dek Berlin-Ankara arasında önemli ayrılık sebeplerinden birisi Eurofighter savaş uçaklarının Türkiye’ye satışına Almanya’nın ambargosuydu. Merz, göreve geldikten kısa süre sonra satış önündeki engelleri kaldırmıştı.

Ankara’ya dün akşam saatlerinde eşi Charlotte ile birlikte gelen Almanya Başbakanı, bu sabah Anıtkabir’i ziyaret etmişti.

Merz Türkiye’deyken Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul ise Suriye’yi ziyaret ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye gelen Wadephul’un bugün Suriye’nin Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile de görüşmesi bekleniyor.

Suriye, yeniden inşa projelerinden göçmenlerin geri dönüşüne Almanya ve Türkiye arasında çeşitli başlıklarda ele alınan kritik konulardan biri.

Merz’in ziyareti, Türkiye’de özellikle ana muhalefet partisi CHP ve medya üzerindeki baskının had safhaya çıktığı bir döneme rastlıyor. Almanya’dan sivil toplum örgütleri Berlin hükümetine, Ankara temasları sırasında muhalif siyasetçi ve gazetecilere yönelik tutuklamaların eleştirilmesi çağrısında bulunuyor.

Merz’in bu ziyaretinde muhalefet partilerinden isimlerle görüşmesi ise beklenmiyor.

/Kaynak: Deutsche Welle/

Etiketler: Öne çıkanlar

İlginizi Çekebilir

Van’dan çağrı: Kuyu tipi hapishaneler kapatılsın
Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul Suriye’ye gitti

Öne Çıkanlar