Brett McGurk: Dünya Kürtlerin sayesinde daha güvenli bir yer

DünyaGündem

 ABD’nin Orta Doğu’daki eski IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Kuzeydoğu Suriye’de ateşkesin korunması gerektiğini belirterek, Irak ve Suriye’deki Kürtler kararlı ortaklardır. Dünya, onların sayesinde çok daha güvenli bir yer.” dedi.

ABD’nin Orta Doğu’daki eski IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya platformu X üzerinden Suriye’deki son duruma ilişşkin değerlendirmelerde bulundu.

McGurk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kuzeydoğu Suriye’deki durum derin endişe yaratıyor. Ateşkes mutlaka korunmalı. Özellikle IŞİD tutuklularının bulunduğu tesislerde yaşanacak herhangi bir güvenlik zafiyeti, uluslararası sonuçlar doğurur. Irak ve Suriye genelindeki Kürtler kararlı ortaklardır ve bu şekilde muamele görmelidir. Dünya, onların sayesinde çok daha güvenli bir yer.”

 

İlginizi Çekebilir

Hozan Dîno’dan Rojava ile dayanışma konserleri
Reuters: Amerika, İran gerilimi nedeniyle Orta Doğu’ya askeri teçhizat gönderiyor

Öne Çıkanlar