CHP: ‘Kurultay İptal Edilirse Kılıçdaroğlu Dönecek’

GündemPolitika

CHP kurultayına yönelik davada bir iptal kararı çıkarsa, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin başına döneceği iddia edildi.

İddianın sahibi Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz. Saymaz, Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerle görüştüğünü ve o isimlerin aktardığına göre Kılıçdaroğlu partiye dönecek, bu da “Parti sahipsiz mi kalsın” diye gerekçelendirilecek.

CHP’nin Kasım Kurultayı’yla ilgili şaibe iddialarına ilişkin görülen davanın duruşması 30 Haziran’a ertelendi.

Dava sürecinde, Kasım Kurultayı ve ardından yapılan Olağanüstü Kurultay’ın tamamen geçersiz sayılabileceği (mutlak bultan), eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olabileceği konuşuluyor.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, “Bu CHP içi keskin bir tartışma bir de yangın büyüyor. Ben dün Kılıçdaroğlu’nun çevresiyle konuştum. Genel Merkez’le konuştum. Ankara’yı yokladım” diyerek Ankara’da mutlak butlan eğilimi olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun çevresinde de böyle bir karar çıkacağına dair bir beklenti ve kısmen arzu olduğunu ifade eden Saymaz, “Mutlak butlan ne demek? 3-4 Kasım 2023’te kurultayın öncesine dönmek. Yani ondan sonra genel başkan, Özgür Özel dönemindeki son genel başkan ve onun parti meclisine, partiyi teslim etmek demek. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’nun yeniden iş başına gelmesi demek” dedi.

“KILIÇDAROĞLU REDDETMEZ”
Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun bu kararı reddedip etmeyeceğini sorduğunda çevresinden şu yanıtı aldığını aktardı:

“Hayır, reddetmez. Çünkü dediler, ‘Parti sahipsiz mi, başsız mı kalsın? Özgür Özel de yok. Kemal Kılıçdaroğlu da mı almasın? Partiyi başsız mı bıraksın?’ dedi.”

“KILIÇDAROĞLU ŞAİBE İDDİASINA İNANIYOR”

Dava sürecinin CHP içinde gerginliği artırdığına dikkat çeken Saymaz, “Tabii herkes soruyor, ‘Kılıçdaroğlu niye açıklama yapmıyor? Niye konuşmuyor?’ falan. Çevresi diyor ki, ‘Ya o şaibeli iddiasına inanmıyor. Yani inandığı için konuşmuyor.’ zaten” dedi.

Saymaz’a göre mahkeme mutlak butlan kararı verirse Kılıçdaroğlu’nun bunu kabul etmesi yüksek bir olasılık:

“Fakat benim anladığım kadarıyla mahkeme böyle bir karar verirse Kılıçdaroğlu kabul edecek. Ancak böyle bir kararın ardından CHP için sancılı bir süreç başlayabilir. “İşte ondan sonrası çok yakıcı olabilir CHP açısından.”

“MEVCUT YÖNETİM İTİRAZ EDECEK”

Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması halinde mevcut CHP yönetiminin itiraz edeceğini aktaran Saymaz, “Kılıçdaroğlu mutlak butlan sonucu partiye geldiğinde bugün Özgür Özel ve CHP’yi yönetenler, CHP’nin kurumsal yapısı buna itiraz edecek. Sordum. ‘Ne yapacaksınız? Saraçhane’de ne yaptıysak aynısını yaparız’ diyorlar” dedi.

İlginizi Çekebilir

Sözcü’ye Fotoğraf Cezası: Koç Holding Reklamları Durdurdu
Tecavüz sanığı Musa Orhan’ın tutuklanması talebi reddedildi

Öne Çıkanlar