Zonguldak Valiliği, bir ortaokul öğrencisinin hastaneye kaldırılmasının ardından ortaya atılan “menenjit yayılıyor” iddialarına yanıt verdi. Yetkililer, şu ana kadar ikinci bir şüpheli vakanın tespit edilmediğini açıkladı.
Zonguldak’ta bir ortaokul öğrencisinin menenjit şüphesiyle hastaneye kaldırılması sonrası kamuoyunda oluşan “çocuklarda menenjit yayılıyor” endişesine ilişkin valilikten açıklama geldi.
Valilik, 8 Nisan’da Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu 8. sınıf öğrencisinin yüksek ateş, bulantı, kusma, baş ağrısı ve bilinç kaybı şikayetleriyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduğunu bildirdi. Aynı gün akşam saatlerinde menenjit şüphesiyle tedavi altına alınan öğrencinin durumunun takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, söz konusu vakanın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bildirimi zorunlu hastalıklar kapsamında “şüpheli vaka” olarak kaydedildiği ifade edildi. Okul yönetiminin durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiği, ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlandığı aktarıldı.
Halk sağlığı ekiplerinin 9 Nisan’da okulda inceleme yaptığı ve öğrenci, öğretmen, kantin çalışanları ile aile bireylerine yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiği kaydedildi. Ayrıca yakın temaslılara koruyucu tedavi uygulandığı belirtildi.
Valilik, kamuoyuna yansıyan iddiaların yakından takip edildiğini vurgulayarak, “Mevcut durumda ikinci bir menenjit şüpheli vaka tespit edilmemiştir” açıklamasında bulundu.
/Kaynak: Ajans/













