Davutoğlu’ndan İsmail Saymaz’a ziyaret

GündemPolitika

Ahmet Davutoğlu, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü gününde ev hapsindeki halktv.com.tr yazarı, gazeteci İsmail Saymaz’ı ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü kapsamında 45 gündür ev hapsinde olan gazeteci İsmail Saymaz’ı ziyaret etti. Ziyaretten görüntüler de paylaşan Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Adil yargılanma hakkının ivedilikle sağlanmasını temenni ediyor, basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalkması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Davutoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Bugün, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde; 45 gündür ev hapsinde olan gazeteci İsmail Saymaz’ı ziyaret ettim.

Gazetecilik, demokrasinin teminatıdır; fikirlerin özgürce ifade edilmesi ise en temel insan hakkıdır. Gazeteciliğin örnek isimlerinden olan İsmail’in bu süreçte gösterdiği direnç takdire şayan. Kendisinin yanında duran, zor günlerinde desteklerini esirgemeyen kıymetli eşine ve değerli kayınvalidesine de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Adil yargılanma hakkının ivedilikle sağlanmasını temenni ediyor, basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kalkması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.

İlginizi Çekebilir

Diyarbakır’da iki gündür haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
Mecit Zapsu: Birleştiren bir vicdan, keskin bir zekâ ve zarif bir mizah; Önder

Öne Çıkanlar