DEM Partili Beştaş’tan Demirtaş’ın süreç eleştirilerine destek

GündemPolitika
🔴DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış beştaş, Edirne Cezaevi’nde 9 yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sürece ve Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na yönelik yazısından alıntı yaparak eleştirilerine destek verdi.
 
Demirtaş, yazısında, “kardeşlik hukuku için adım atılmadığını” ve CHP’ye operasyonlarla ayrışmanın derinleştirildiğini ifade etmişti.

 

DEM Parti Erzurum Milletvekili, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Meclis Komisyon Üyesi Meral Danış Beştaş, tutuklu Kürt siyasetçi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın süreç  ve komisyona ilişkin eleştirilerini destekledi.

Beştaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Demirtaş’ın T24’te yayımlanan yazısını alıntıladı.

Demirtaş’ın yazısında yer alan “Dost acı söyler, ben barışın ve kardeşliğin dostu olarak bunları 12 metrekarelik hücremden görüyor ve üzülüyorum. Hücredeki tek arkadaşım ve yerine kayyım atanarak altı yıldır suçsuz yere hapiste tutulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’ya ve onun dik duruşuna bakıp bakıp bu yazıyı yazarken umudumuzu koruyor, mücadele kararlılığımızı diri tutuyoruz. Biliyoruz, inanıyoruz ve çabalıyoruz. Barış ve kardeşlik mutlaka kazanacak” sözleri paylaşımına ekleyen Beştaş, eleştirilere destek verdi.

Demirtaş’ın “Sürecin muhasebesi: Neler yapabilirdik ya da yapabiliriz?” başlıklı bir yazısı T24’te yayımlanmştı.

/Kaynak: BirGün/

İlginizi Çekebilir

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: 700 saatlik ek görüntü dosyaya girdi
Hakan Tahmaz: Cumhuriyete ikinci yüzyılında yeni kalıp arayışı

Öne Çıkanlar