Devlet Bahçeli’den grup toplantısında sert mesajlar: İmralı, laiklik ve kayyum vurgusu

GündemPolitika

🔴MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, süreç tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “PKK’nın kurucu önderliğinin statü sorunu nasıl ele alınacaktır?” diye sordu. “Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır?” ifadelerini kullanan Bahçeli, 168 aydının imzaladığı “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” metnine de sert sözlerle tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

168 aydın tarafından imzalanan “Laikliği Birlikte Savunuyoruz” başlıklı metni hedef alan Bahçeli, “Türkiye’nin Talibanlaştığına dair en ufak bir emare, en küçük bir delil göreniniz var mıdır? Ramazan ayı etkinliklerine, Talibanlaşma ve gericileşme diye yaygara koparanlar hakiki manada yobaz değiller midir?” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: “CHP Genel Başkanı ve İslam karşıtlığına birleşen yönetici tayfası hele bir anlatsın da duyalım, öğrenelim. Din düşmanı olup olmayıp yalnızca İslam düşmanlığında mevziye giren, bu nedenle ruhunu iblisin emanetine veren çürük aydınlar ne istediklerini açık yüreklilikle söylesinler?”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi: “Bu 168 kişiyi yan yana, üst üste koyup toplasınız bir insan bile etmezler. Diyorlar ki ‘laikliği savunmak suç değildir’, diyorlar ki ‘şeriatçı dayatmaları reddediyoruz’, diyorlar ki ‘karanlığa teslim olmayacağız. Alayınız karanlıksınız, alayınız karanlıktasınız haberiniz yok.”

“Laikliği Birlikte Savunuyoruz” açıklamasının 168 imzacısını hedef alan Bahçeli, “Müslüman Türk milletinin haysiyetleriyle oynamayın. Ramazan ayımızı sulandırmaya, karalamaya sakın ola kalkışmayın. Haddinizi bilin, hududunuzu bilin, ayranımızı kabartmayın, tepenize tasımızı attırmayın!” diye konuştu.

SÜREÇ KOMİSYONUNUN RAPORU HAKKINDA AÇIKLAMA

Süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefi ile ilgili samimi gayret ve girişimleri en önemli ayağı komisyon raporuyla teşekkül etmiştir. Bahse konu bu rapora ‘sefalet manifestosu’ diyenlerin bizzat kendileri sefildir. Demokratik, katılımcı ve kapsayıcı biranlayış ölçeğinde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, üstlendiği tarihi rolle tabuları yıkmış, ezberleri bozmuştur. Hiç kimse yapılan çalışmaları hafife almamalı” ifadelerini kullandı.

“İMRALI’NIN STATÜSÜ” VURGUSU

“İmralı’nın statüsü” vurgusu yapan Bahçeli, şunları söyledi: “Madem 27 Şubat çağrısı barışçıl arayışları destekleyen ve teşvik eden demokratik bir eşiktir, o halde bundan sonrası da planlanan atılımların, yapılacak düzenlemelerin gerçekleşmesi için PKK’nın kurucu önderliğinin statü sorunu nasıl ele alınacaktır? Eğer böylesi bir sorun varsa, ki bize göre vardır, bunun çözümü nasıl olacaktır? Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır? Samimiyetle bu tartışmalara makul, akla ve vicdana müzahir sonucuna kısa sürede ulaşılmalıdır.”

AHMET ÖZER VE AHMET TÜRK MESAJI

Yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile ilgili mesaj veren Bahçeli, “Kayyum meselesi herhangi bir kaygı ve çekinceye kapılmadan, demokrasi sınırları dahilinde tekrar değerlendirilmeli, iki Ahmet’in makamlarına oturması da sağlanmalıdır” dedi.

TFF BAŞKANI’NA DESTEK

Bahis ve şike operasyonundan bahseden Bahçeli, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na destek vererek, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun Başkanı çok sağlıklı bir adım atmıştır, cesurdur, delikanlıdır, yoluna devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

”KCK KENDİNİ FESHETMELİDİR”

Bahçeli, “Terörsüz Türkiye hedefinin icrasında 27 Şubat 2025 tarihli açıklamayla PKK’nın yaptığı çağrının önemli bir dahli vardır. Bu çağrı aynı şekilde KCK’yı da bağlamaktadır. Örgütün üst yapılanmasının feshi derhal sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

/Kaynak: Birgün/

İlginizi Çekebilir

Panama, Manş Denizi üzerindeki iki stratejik limanın kontrolünü yeniden ele geçirdi
Meksika kartel şiddeti: En az 74 kişi öldü

Öne Çıkanlar