DİYARBAKIR (Nûpel) – Kayapınar Belediyesi bünyesinde eğitim veren Perperike Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 21 Mart Newroz Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.
Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çok dilli eğitim gören minikler, baharın gelişini simgeleyen Newroz için özel bir etkinlik düzenledi. Yöresel kıyafetlerini giyen Perperike öğrencileri; söyledikleri şarkılar, sergiledikleri danslar ve çektikleri halaylarla kutlamaya renk kattı.
Eşbaşkan Dündar: “Çocuklar Kendi Kültürleriyle Büyüyor”
Kutlama programına Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Cengiz Dündar, belediye eşbaşkan yardımcıları, birim müdürleri ve kreş çalışanları katıldı. Çocukların sevincine ortak olan Eşbaşkan Dündar, çok dilli eğitimin önemine vurgu yaptı.
Dündar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Çok dilli eğitim modelimizle çocuklarımıza kültürümüzü, sanatımızı ve geleneklerimizi tanıtıyoruz. Newroz kutlaması da bu çalışmaların önemli bir parçasıdır. Çocukların bu yaşta kendi kültürlerini tanımaları çok kıymetli. Bu vesileyle çocuklarımızın bu güzel bayramını kutluyoruz.”

Etkinlikler Coşkuyla Sona Erdi
Farklı gösteri ve etkinliklerin sahnelendiği kutlama, miniklerin neşeli anlarına sahne oldu. Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı program, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.













