🔴Mera alanına yapılmak istenen GES projesine karşı çıkan mahalleliye jandarma tazyikli su ve biber gazı kullandı. Köylülerden 16’sı gözaltına alınırken, 4’ünün ise yaralandığı belirtildi.
Sur ilçesine bağlı Arzoxli Mahallesi’nde, mera alanına yapılmak istenen ZENKAR-1 Güneş Enerji Santrali (GES) projesine karşı çıkan mahalleliye jandarma biber gazı, tazyikli su kullandı.
MA’da yer alan habere göre, kazı için bölgeye giden şirkete karşı toplanan mahalleli, ekiplerin alandan ayrılmasını istedi. Alandan ayrılmayan şirket çalışanları ile mahalleli arasında arbede yaşandı. Jandarma da mahalleliye yönelik plastik mermi, biber gazı, tazyikli su ve jop kullandı.
Haberde birçok mahallelinin yaralandığı belirtilirken, bir kişinin başına aldığı darbe sonucu yaralandığı baygınlık geçirdiği öğrenildi. Sağlık ekiplerinin henüz bölgeye gitmediği belirtildi.
16 gözaltı, 4 yaralı
GES yapımına karşın direnen köylülerden 16’sı gözaltına aldı, 4 köylü ise yaralandı.
Veysi, Cihan, Muhammed Göğe, Cevdet Özpınar, Sabri Arslan, Hamit Çiftçi, Mustafa Bey, Recai Bey, Erhan Karakaş, Cihan Kelle, Veysi Çiftçi, Hacı Çiftçi, Abdurrahman Çiftçi, Adem Çiftçi, Mehmet Demirel ve Gurbet Çiftçi adlı köylüler gözaltına alındı.
Yaralılar Dicle Üniversitesi Fakülte Hastanesi ile Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.








