DTSO: Sorunlarımıza demokrasi eksenli çözümlerin üretileceği bu yeni dönemi destekliyoruz

GenelGündem

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Nevin İl, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta DEM Parti heyeti aracılığıyla yaptığı “Barış ve Demokratik Toplum” çağrısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

”Sorunlarımıza demokrasi eksenli çözüm yollarının üretileceği bu yeni dönemi destekliyoruz.” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Bu yeni evre şiddetsiz yeni bir dönemin kapılarının aralandığını müjdelemektedir.

Başta ağır can kayıpları olmak üzere yaşamımızın her alanında ağır tahribatlar yaratan çatışma döneminin geride kalacağı, sorunlarımıza demokrasi eksenli çözüm yollarının üretileceği bu yeni dönemi destekliyoruz.

Coğrafyamızın başta hak, hukuk meseleleri olmak üzere ve ayrıca müreffeh yarınların inşasının demokratik yol ve yöntemlerden geçtiğine inanıyoruz.

Müreffeh ve barışçıl yarınlarımıza giden yolda iş insanları olarak üzerimize düşen ve düşecek olan her türlü sorumluğu alacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

İlginizi Çekebilir

İngiltere’nin ev sahipliğinde Ukrayna konulu liderler zirvesi başladı
Devlet Bahçeli, Selahattin Demirtaş’ı telefonla aradı

Öne Çıkanlar