Duhok: Akitu Bayramı saldırganı IŞİD’den talimat almış

GenelGündem
🔴 Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Duhok’ta Akitu Bayramı sırasında gerçekleştirilen saldırının failinin itiraflarını kamuoyuyla paylaştı. Konsey, saldırının terör örgütü IŞİD tarafından planlandığını ve failin IŞİD liderinden talimat aldığını açıkladı…

1 Nisan 2025 tarihinde, Duhok kentinde Akitu Bayramı kutlamaları sırasında bir saldırı düzenlenmiş ve olayda iki kişi yaralanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Bu bir terör saldırısıydı ve fail IŞİD tarafından görevlendirilmişti. Saldırgan, talimatları bir IŞİD liderinden aldı” denildi.

Konsey, saldırganın “Luay Abdulrahim” olduğunu ve “Ebu Cuheyman el-Bağuzi” takma adını kullandığını aktardı.

Arapça konuşan failin itiraflarında, “Daha önce Kamışlo’da yaşıyordum, şu anda ise Domiz Kampı’nda ikamet ediyorum. 2024 yılında sohbet uygulamaları üzerinden IŞİD ile iletişime geçtim ve örgüte biat ettim” dediği aktarıldı.

Saldırgan ayrıca, “Şeriat, cihat ve güvenlik dersleri aldım. Hıristiyanlara saldırmakla görevlendirildim” ifadelerini kullandı.

Akitu Bayramı, Babil-Asur yeni yılı olarak bilinen ve her yıl 1 Nisan’da kutlanan bir gelenektir. Bu bayramda festivaller ve çeşitli etkinlikler düzenlenir.

12 gün süren Akitu Bayramı’nda, Newruz’a benzer şekilde eğlence, halaylar ve geziler düzenleniyor. Kürdistan Bölgesi’nde 1992 yılından bu yana Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan bu bayram kutlanıyor.

/rûdaw/

İlginizi Çekebilir

Putin başkanlık süresince savaş suçlarından gıyabında yargılanmayacak
DEM Parti heyeti Rusya Dışişleri Bakan Yardımcıları ile görüştü

Öne Çıkanlar