Geçen hafta bir mahkûmun tahliyesi sırasında bavuluna saklanarak kaçan 20 yaşındaki bir Fransız Pazartesi günü Lyon şehri yakınlarında yakalandı.
Savcılar, mahkûmun Pazartesi sabahı erken saatlerinde bir evin bodrum katından çıkarken yakalandığını ve suç ortağının henüz bulunamadığını açıkladı.
Yakalanan Fransız mahkum serbest bırakılan hücre arkadaşının bagajına saklanarak Lyon hapishanesinden kaçmıştı.
Yetkililer, adamın pazartesi günü erken saatlerde Lyon yakınlarındaki Corbas’ta bir bodrum katından çıkarken tutuklandığını, suç ortağı olan diğer mahkumun ise henüz tutuklanmadığını söylediler.
Kaçan ve birgün sonra yakalan mahkumun Suç çetesinin bir parçası olmak, cinayet işlemek ve silah yasasını ihlal etmek suçlarından hapis cezasına çarpıtıldığı açıklandı.
/AP/










