🔴 ABD’nin bir denizaltıyla torpido saldırısı düzenlediğini açıkladığı İran’a ait IRIS Dena gemisi, Sri Lanka’nın Galle kenti açıklarında battı. Yaklaşık 180 personelin bulunduğu gemide 101 kişi kayıp olarak bildirilirken, 87 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı duyuruldu.
ABD ‘Savaş’ Bakanlığı, bir ABD denizaltısının Hint Okyanusu’nda İran’a ait bir savaş gemisini torpido ile batırdığını açıkladı. Sri Lanka kayıp 101 kişiden 87’sinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Sri Lanka Donanması da, Galle kenti açıklarında “imdat” çağrısı yapan İran donanmasına ait bir savaş gemisinin Hint Okyanusu’nda battığını açıkladı.
İran’a yaklaşık 2 bin 750 kilometre uzaklıkta vurulan IRIS Dena gemisinin, Sri Lanka’nın Galle kenti açıklarında acil yardım çağrısı gönderdiği bildirildi.
Sri Lankalı yetkililer, geminin çağrının ardından battığını ve mürettebatın tahliyesi için kapsamlı bir operasyon yürütüldüğünü açıkladı.
Yaklaşık 180 kişinin bulunduğu gemide 78 denizcinin yaralandığı ve tedavi altına alındığı belirtildi. En az 101 personelin ise kayıp olduğu, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.
Sri Lanka Dışişleri Bakanı Vijitha Herath, yaptığı açıklamada, batan İran gemisinde bulunan kişilerden 87’sinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.
/Kaynak: Evrensel /









