İmamoğlu Katılmadı, Dava Eylül’e Ertelendi

GenelGündem

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında “yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. İmamoğlu ve avukatlarının katılmadığı duruşma, 26 Eylül’e ertelendi.

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak’ta Saraçhane’deki basın toplantısındaki sözleri ile “yargı görevini yapan bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ettiği suçlamalarıyla bugün, Silivri’deki Marmara Cezaevi duruşma salonunda hâkim karşısına çıkacaktı. İmamoğlu’nun yargılandığı davanın bugün yapılacak duruşması, dün aniden Silivri’ye alınmış, İmamoğlu ve avukatları tepki olarak duruşmaya katılmama kararı almıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugünkü duruşma usulsüzdür, yargılama esaslarına uygun değildir. Böyle bir sürecin parçası olmayı reddediyorum ve bu nedenle bu duruşmaya katılmayacağım” demişti.

t24‘ün haberine göre, dava, bugün görülen ilk duruşmada 26 Eylül tarihine ertelenirken, İmamoğlu’nun, bir sonraki celse belirlenen duruşma yerinde hazır edilmesi için bulunduğu ceza ve infaz kurumuna müzekkere yazılmasına karar verildi.

İMAMOĞLU: BU SÜRECİN PARÇASI OLMAYI REDDEDİYORUM

Bilirkişi davasının ilk duruşmasına katılmama kararı alan Ekrem İmamoğlu, o kararın nedenini Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yapılan paylaşımla açıkladı.
Hakkında açılan davaların aynı savcı ve bilirkişilerce yürütüldüğünü ifade eden Ekrem İmamoğlu, “Aldığımız nefese dava açıyorsunuz. Yetmiyor bir gün önce yargılamanın yapılacağı yeri değiştiriyor bana ve avukatlarıma son anda haber veriyorsunuz. Planlanan bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum” dedi.

İşte o paylaşım:

“Aldığımız nefese dava açıyorsunuz. Her davanın savcısı aynı, bilirkişisi aynı, hukuksuzluğu aynı.

Bunlar da yetmiyor bir gün önce yargılamanın yapılacağı yeri değiştiriyor bana ve avukatlarıma son anda haber veriyorsunuz. Kendimizi savunmamızdan bile korkuyorsunuz. Savunma hakkımızı engelleyen bu keyfi uygulamalarınızı kabul etmiyorum. Bugünkü duruşma usulsüzdür, yargılama esaslarına uygun değildir. Böyle bir sürecin parçası olmayı reddediyorum ve bu nedenle bu duruşmaya katılmayacağım. Bağımsız Türk yargısına ve yargı üyelerine sonuna kadar güveniyorum, ama planlanan bu sürecin bir parçası olmayı reddediyorum.”

İlginizi Çekebilir

Şişli Belediye Başkanı İçin Tahliye Talebi: PKK Kendini Feshetti Suçlama Ortadan Kalktı
İstinaf, Sinan Ateş davasında verilen cezaları hukuka uygun buldu

Öne Çıkanlar