İmralı Heyeti ile Neçirvan Barzani görüşmesi başladı

GündemPolitika

DEM Parti İmralı Heyeti ile Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani görüşmesi başladı.

İmralı Adası’nda bulunan F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde PKK Lideri Abdullah Öcalan ile iki kez görüşen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki ziyaretleri devam ediyor. İmralı Heyeti, bugün de Neçirvan Barzani ile görüşme gerçekleştiriyor. Görüşme, Neçirvan Barzani’nin ofisinde başladı.

HEYETİN ZİYARETLERİ

İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’in yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Asrın Hukuk Bürosu’ndan Özgür Erol ve İbrahim Bilmez, DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Berdan Öztürk, milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç da görüşmelerde yer alıyor.

Heyet dün ilk ziyaretini, KDP Başkanı Mesut Barzani ile gerçekleştirdi. Heyet, Abdullah Öcalan’ın selamını ve sürece dair mesajlarını Barzani ile paylaştı. Barzani Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada da Barzani’nin Türkiye’deki yeni sürecin ilerlemesine destek vermeye ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğu vurgulandı.

MA / Azad Altay 

İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’na ‘bilirkişi’ iddianamesi: Hapis ve siyasi yasak talep edildi
CENTCOM: El Kaide bağlantılı Hurras El Din’in üst düzey yetkilisi Suriye’de öldürüldü

Öne Çıkanlar