İnan Güney, gözaltı ihtimaline karşı ‘Dosya’ ile hazırlanmış

GündemPolitika

CHP’li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in gözaltına alınma ihtimaline karşı belediyenin AKP dönemindeki yüksek harcamalarını dosya haline getirdiği öğrenildi. Güney gözaltına alınırken, makam odasında bulunan söz konusu dosya da tutanak ile soruşturma dosyasına girdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, CHP’li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınarak tutuklandı.

31 Mart seçimlerinde Beyoğlu’nu AKP’den devralan İnan Güney, göreve gelir gelmez AKP dönemine ilişkin harcamaları inceleme altına almıştı.

DOSYANIN BİR KOPYASI DA CHP YÖNETİMİNDE

Halk Tv’nin haberine göre, dosyada daha uygun fiyata yapılması mümkün iken yüksek bedellerin harcandığı kalemler kayıt altına alındı. İşlerin bir bölümü doğrudan temin bir bölümü bir bölümü de ihale kapsamında gerçekleştirilmişti.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney gözaltına alınma ihtimaline karşı dosyayı Beyoğlu Belediyesi’ndeki makam odasında, masasının üstünde tuttu. Dosyanın bir kopyası ise CHP yönetimine iletildi.

Geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Güney’in makam odasında da arama yapıldı. Arama esnasında Güney’in hazırladığı dosyaya polis tarafından tutanakla el konuldu ve soruşturma dosyasına girdi.

Soruşturma dosyasına giren dosyanın içeriğinin çarşamba günü CHP lideri Özgür Özel tarafından Beyoğlu mitinginde açıklaması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Rus yüzücü İstanbul Boğazı’ndaki yarışta kayboldu
Analiz: Avrupa askerlerinin Ukrayna’da olması ne anlama geliyor?

Öne Çıkanlar