Irak’taki Şii gruplardan ABD’ye tehdit: “Dahiye’de siviller hedef alınırsa ABD çıkarlarını vururuz”

Dünya

🔴Irak Direniş Koordinasyon Komitesi, Beyrut’un güney banliyösü Dahiye’de sivillerin güvenliğinin tehlikeye girmesi halinde Arap ülkelerindeki ABD elçilikleri ve petrol tesislerini hedef alabileceklerini açıkladı.

 

Irak’taki silahlı Şii grupların çatı oluşumu olan Irak Direniş Koordinasyon Komitesi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güney banliyösü Dahiye’ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Komite, bölgede sivillerin güvenliğinin tehdit edilmesi durumunda Arap ülkelerindeki ABD çıkarlarının hedef alınabileceğini duyurdu.

Ketaib Hizbullah, Hareket en-Nuceba, Asaib Ehlulhak ve Ketaib Seyyiduşşuheda gibi grupları bünyesinde barındıran komitenin açıklamasında, “Dahiye’deki sivillerin güvenliğine yönelik herhangi bir tehdit, çeşitli Arap ülkelerindeki ABD elçiliklerini ve petrol tesislerini meşru hedefler haline getirecektir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “Belirli taraflara göre güvenlik dönemi sona erdi. Ya herkes için güvenlik olacak ya da hiç kimse için güvenlik olmayacak” denildi.

Irak’taki grupların tehdidi, İsrail’in Beyrut’un güney banliyölerine yönelik hava saldırılarını sürdürmesi ve Hizbullah’a ait tesisleri hedef aldığını ileri sürerek bölgede tahliye uyarıları yayımlamasıyla aynı döneme denk geldi.

ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a karşı başlattığı saldırıların ardından bölgesel gerilim artarken, çatışmalar mart ayında Lübnan’ı da kapsayacak şekilde genişledi. İsrail ise 3 Mart’ta kara operasyonunu genişletme kararı aldığını açıklamıştı.

 

/Kaynak: Evrensel/

 

İlginizi Çekebilir

Erdoğan, Suudi Veliaht Prensi Selman ile görüştü
CHP’den akaryakıtta vergi indirimi teklifi

Öne Çıkanlar