İsrail: İran’dan 80’e yakın balistik füze atıldı; 10 kişi öldü, 250 kişi yaralandı

DünyaGündem

🔴 İran’ın gece düzenlediği 2 ayrı misillemede İsrail’e 80’e yakın balistik füze atıldığı, bu saldırılarda en az 10 kişinin öldüğü, 250’den fazla da yaralı olduğu bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İran’dan İsrail’e gece füzelerle 2 ayrı misilleme saldırısı yapıldığı belirtildi.

İsrail, İran’da stratejik noktaları hedef aldı İran, İsrail’in saldırılarına karşılık balistik füze saldırıları düzenledi.

Bu saldırıların ilkinde başta Hayfa olmak üzere İsrail’in kuzeyinde, diğerinde ise Tel Aviv’in de aralarında olduğu orta kesimlerdeki bölgelerde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Öte yandan Tel Aviv makamlarından yapılan açıklamaya göre, İran’ın gece balistik füzelerle düzenlediği ilk salvosunda İsrail’in kuzeyindeki bölgeler hedef alındı.

Atılan füzelerden biri İsrail vatandaşı Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Tamra şehrinde 2 katlı bir eve isabet etti. Saldırıda biri 13 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere 4 kadın hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Bat Yam’da bir apartmana isabet eden füze nedeniyle en az 6 kişi öldü, 200’den fazla kişi de yaralandı. Bat Yam’daki saldırıda 7 kişinin kayıp olduğu ve bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildiriliyor. Rehovot kentinde de 40 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

/Ajans/

İlginizi Çekebilir

Hopa’da Metin Lokumcu ve Gezi eylemine soruşturma açıldı: 5 kişi ifadeye çağırıldı
Behice Feride Demir: Özgürlüğü Sen Getireceksin, Jina

Öne Çıkanlar