JİTEM katletmişti: Özgür Gündem dağıtımcısı Adnan Işık mezarı başında anıldı

Medya

Van’da 27 Kasım 1993’te katledilen Özgür Gündem gazetesi ve Özgür Halk dergisi dağıtımcısı Adnan Işık, ölümünün 32’nci yılında mezarı başında anıldı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) üyeleri, Işık’ın Edremit ilçesinde bulanan Şabaniye Mezarlığı’nda bulanan mezarı başında anma düzenledi. 

Saygı duruşunun ardından konuşan Işık’ın kuzeni Ömer Işık, “Katledilen gazete dağıtımcısı Orhan Karaağar’ın ardından gazeteye giderek çalışmak istedi. Gazetede tüm tehditlere rağmen büyük bir emek verdi. Yaşamının son anına kadar mücadelesine bağlı kaldı. Adnan bizim için yol gösterici oldu. Özgür Basın’ın başı sağ olsun” dedi. 

‘HAKİKATİ CANLARINI FEDA EDEREK ULAŞTIRDILAR’

Ardından konuşan Gazeteci Zeynep Durgut, “90’lardan bugüne kadar özgür basının üzerinde büyük bir baskı vardı ve bu hiç eksilmedi. Adnan arkadaşımız da tüm baskılara rağmen hakikati halka ulaştıran biriydi. Van’da o dönem devletin tüm kirli politikalarına rağmen Adnan arkadaşımız bir an olsun geri adım atmadı. Apê Musa ve Adnan arkadaşlarımız bize bu hakikati canlarına vererek ulaştırdı. Onların yaktığı meşaleyi özgür basın çalışanları olarak; barış ve demokratik bir toplum kuruluncaya kadar taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

 Anma, mezara karanfil bırakılması ile sona erdi.

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi Çekebilir

Bafıl Talabani: Kor Mor sahasına yapılan terör saldırısı cevapsız kalmayacak
Diyarbakır’da ilk Kürt kadın tarihçi ‘Mesture Erdelan’ adına kütüphane açıldı

Öne Çıkanlar