İsrail devlet televizyonunun, İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD yakın zaman içerisinde İran’a karşı yürütülen saldırılara katılacağı iddia edildi.
İsrail merkezli Kanal 12’ye göre, İsrail’de yapılan değerlendirmeler, ABD’nin bu gece yarısı İran’a karşı savaşa katılabileceğini gösteriyor.
New York Times’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre ise, Orta Doğu’daki ABD üslerindeki alarm seviyesi yükseltildi.
ABD’li yetkililer, ABD saldırısının ardından İran’ın Hürmüz Boğazı’na mayın döşeyerek ABD gemilerini çevreleyebileceğini düşünüyor.
Netanyahu’dan açıklama
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Kanal 14’e yaptığı açıklamada “Daha önce görmediğimiz farklı bir Orta Doğu göreceğiz.” dedi.
Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, “Artık İran semaları üzerinde tam ve mutlak bir kontrolümüz var” dedi. “Sözde Yüce Lider” dediği İran dini lideri Ali Hamaney için de, “Nerede saklandığını biliyoruz” diyen Trump, “Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik. Sabrımız tükeniyor” ifadelerini kullandı. Trump ikinci bir paylaşım daha yaparak, “Kayıtsız teslim olun!” dedi.
/Ajans/










