Kılıçdaroğlu: Bütün belediye başkanlarımızın yanındayım

GündemPolitika

🔴 Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Beşli çetelerin ve AKP’nin zenginleştirdiği müteahhitlerin ifadeleriyle bir süreç yürütülecekse; yalnızca CHP’li belediyelerimiz değil, parti ayrımı gözetilmeksizin kamu zararına yol açan tüm belediyeler hakkaniyetle soruşturulmalıdır.”

CHP’li Antalya, Adana ve Adıyaman belediyelerine düzenlenen operasyona tepki gösteren Kılıçdaroğlu, X’ten şu açıklamayı yaptı:

“Adalet ve hakkaniyet ile yükselir; baskı ve zulümle ise çürürsün. Korkmayın. Dağılmayın. Umutsuzluğa kapılmayın. Zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar! Cumhuriyet Halk Partisi, temiz siyasetin evidir. Partimiz, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkesine bağlıdır. Belediye başkanlarımız ve belediye çalışanlarımız elbette soruşturmalardan geçebilir.

Ancak beşli çetelerin ve AKP’nin zenginleştirdiği müteahhitlerin ifadeleriyle bir süreç yürütülecekse; yalnızca CHP’li belediyelerimiz değil, parti ayrımı gözetilmeksizin kamu zararına yol açan tüm belediyeler hakkaniyetle soruşturulmalıdır.

Dayanışma duygularımla; halkçı, kamucu ve dürüst bütün belediye başkanlarımızın ve partili çalışanlarımızın yanındayım.

Adana, Antalya ve Adıyaman belediye başkanlarımızın; İzmir önceki dönem belediye başkanımızın, İzmir il başkanımızın ve tutuklu bulunan tüm diğer belediye başkanlarımızın en kısa sürede özgürlüklerine kavuşarak görevlerine döneceklerine, demokrasi ve adalete ulaşacağımız günlerin umuduyla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

/dk/

İlginizi Çekebilir

Parisliler yüz yılı aşkın bir süre sonra yasal olarak Seine Nehri’nde yüzmeye başladı
Amedspor yeni formalarını tanıttı

Öne Çıkanlar