“Darbe hukukundan kastım, askeri darbeler döneminde çıkan ve zamanla sivil iktidarlar döneminde de tahkim edilen yasalardır. Örneğin seçim yasaları, siyasi partiler yasası gibi… Bu yasalar değişmeden TBMM’yi sorunları özgürce tartışan ve çözen bir yapıya kavuşturamazsınız. Ülkeyi çıkmazlara sürükleyen, milletin sırtına her geçen gün daha fazla yük bindiren, devleti işlemez hale getiren bu düzeni sürdürerek sorunları çözemezsiniz. Bu ülkenin sorunlarını çözecek tek yer dün olduğu gibi bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Çözüm, halkın iradesini esas alan güçlü bir demokrasi ve adaleti önceleyen bir devlet anlayışındadır.”
Kılıçdaroğlu, söyleşinin sonunda Memduh Bayraktaroğlu’na “ben de size bir soru sormak istiyorum” dedi ve şu soruyu yöneltti:
“Domuz bağcılar, Milletin masasına ‘Noter masası’ diyen işbirlikçiler, ‘3. Yol’ diyen ama yolları meçhule çıkanlar ve 5’li çetenin içimizdeki işbirlikçileri olmasaydı ve eğer Kemal Kılıçdaroğlu kazanmış olsaydı, nasıl bir Türkiye’de yaşıyor olurduk?”










