🔴İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Operasyon Aydın, İzmir ve Antalya’da eş zamanlı gerçekleştirildi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alındı. Operasyonda belediye yöneticileri ve iş insanlarının da bulunduğu toplam 6 kişi hakkında işlem yapıldı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında tanık ve müşteki beyanları, şüpheli ifadeleri, HTS kayıtları ve Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) hazırladığı raporların incelendiği belirtildi. Elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda “makul suç şüphesi” oluştuğu değerlendirilerek gözaltı kararı verildiği ifade edildi.
Bu kapsamda 13 Mart 2026 tarihinde Aydın, İzmir ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Taşkan, Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Burak Gündeş, belediye mimarı Meral Celep ile iş insanları Ferdi Zenginoğlu ve Hüseyin Kabasakal gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında arama ve el koyma işlemleri de gerçekleştirildi.
Soruşturmanın sürdüğü belirtilirken, yetkililer maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Operasyona Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden tepki geldi. CHP Milletvekili Bülent Tezcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun siyasi olduğunu öne sürerek, “Kuşadası’nın iradesi gözaltına alınamaz. Başkanımız Ömer Günel derhal serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da gözaltı kararını eleştirerek sürecin hukukun değil siyasetin gölgesinde yürütüldüğünü savundu. Bulut, demokrasi ve halk iradesine yönelik müdahalelere karşı mücadele edeceklerini belirtti.
/Kaynak: Anka/











