Neçirvan Barzani Ürdün’e gitti

DünyaGündem

🔴 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani resmi bir ziyaret kapsamında Ürdün’ün başkenti Amman’a gitti…

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi taşıyan uçak saat 12.35 (ERB.S) sularında başkent Amman’a ulaştı. Resmi törenle karşılanan Neçirvan Barzani’nin, Ürdün Kralı II. Abdullah Bin Hüseyin ile görüşmesi bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani,  Amman Havalimanı’nda Ürdün Kralı’nın kardeşi Prens Ali bin Hüseyin tarafından karşılandı.

Ardından Kraliyet Sarayına geçen Kürdistan Bölgesi Başkanı burada Ürdün Kralı II. Abdullah bin Hüseyin tarafından kabul edildi.

Kraliyet Sarayında  Kürdistan Bölgesi Başkanı onuruna bir öğle yemeği düzenlendi.

Ürdün Kralı ve Kürdistan Bölgesi Başkanı arasındaki toplantı devam ediyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin, Ürdün Dışişleri Bakanı ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Neçirvan Barzani, Ürdün Kralı II. Abdullah Bin Hüseyin ile bir araya gelecek.

Görüşmede iki taraf arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve Irak ile Kürdistan Bölgesi’nin Ürdün Krallığı ile ortak işbirliği konuları ele alınacak.

Ziyaret çerçevesinde, Başkan Neçirvan Barzani Ürdün’ün üst düzey yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştirecek.

Bu ziyaret, Neçirvan Barzani’nin Papa Francis’in cenaze töreni ve defin merasimine katılmasının hemen ardından gerçekleşiyor. Bu, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın Ürdün’e ilk ziyareti değil; daha önce 2021 yılında Kral II. Abdullah tarafından kabul edilmişti.

/rûdaw/

İlginizi Çekebilir

30 yaşındaki Vancouverlı zanlı olay yerinde yakalandı
Uçum: Terörsüz Türkiye hedefinin gerçekleşmesiyle birlikte köklü adımlar atılacaktır

Öne Çıkanlar