Okul müdürü 15 erkek öğrencisini istismardan tutuklandı

İstanbul’da okul müdürünün 15 erkek öğrencisini 8 yıl boyunca istismar ettiği ortaya çıktı. Öğrencilerle müstehcen yazışmaları ortaya çıkan müdür tutuklandı. Hakkında 300 yıla kadar hapis isteniyor.

İstanbul’da 2016 yılında Türkçe öğretmeni ve müdür olarak görev yapan ve özel bir kursta eğitim veren. Yektacan Ç.’nin, öğretmenlik yaptığı 2016 yılından 2024 yılına kadar, 15 öğrencisini istismara maruz bıraktığı belirtildi.

Ailesi mesajları gördü!

Ekol TV muhabiri Dilek Yaman Demir’in haberine göre, Ç.U isimli çocuk, okulda müdür olarak görev yapan Yektacan Ç. ile iletişim kurmaya başladı ve çocukla müdürün ilişkisi öğretmenlerin dikkatini çekti. Ç.U., mezun olmasının ardından okul ve müdürüyle olan bağını kopartmadı ve düzenli olarak okula gitmeye devam etti. Mağdur çocuğun ailesi durumdan şüphelenirken çocuklarının telefonunu inceleyen aile durumu öğrendi. Okul müdürüyle çocuklarının öğrenci öğretmen ilişkisine yakışmayacak mesajlarını gören aile, durumu okuldaki öğretmenlerle paylaştı.

Onlarca öğrencisiyle konuşmaları ortaya çıktı

Öğretmenler durumu Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirirken Yektacan Ç. hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Okul müdürünün telefonu incelendiğinde, okulda öğrenim gören ya da mezun olan onlarca öğrencisiyle müstehcen yazışmaları belirlendi. Okul müdürünün öğretmenlik yaptığı dönemdeki öğrencileri de dahil olmak üzere 15 öğrencisini mesai saatleri dışında aradığı, mesaj attığı ve istismar ettiği tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken savcılık, 15 mağdur çocuğun ifadesine başvurdu.

Tutuklandı!

Konuya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Yektacan Ç. 14 Mart 2024 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkındaki soruşturma tamamlanan Yektacan Ç., hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, “okul müdürü ve yardımcılığı yaptığı görevi sırasında yaşı 18’den küçük 15 öğrencisini ve yakınına karşı, çocukların değişim ve gelişim dönemi olan ergenlik çağlarında kolay yönlendirilebilir olmasını manipüle ederek cinsiyet karmaşası yaşamalarına sebebiyet verdiği, öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği kullanarak öğrencilerine hediyeler aldığı, kültür sanat faaliyetleri sırasında kendilerini özel hissettirdiği, mağdur çocukların zihin dünyasını karmaşaya itecek cinsel sohbetler yaptığı” belirtildi.

Yektacan Ç.’nin 15 çocuğa karşı, ‘Zincirleme şekilde çocuğun eğitici ve öğretici kişi tarafından nitelikli cinsel istismarı’ suçunu işlediği belirtilirken yaklaşık 300 yıla kadar hapsi istendi.
/evrensel/

İlginizi Çekebilir

Diyarbakır:Baba ve oğlu bir arabanın içinde yanmış halde bulundu
Macron, Fransa’nın nükleer gücünü Avrupa’nın güvenliği için kullanmayı teklif ediyor

Öne Çıkanlar