Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “iç cepheyi tahkim” çağrılarına yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Utanmasalar muhaliflerden sabun yapacaklar, gaz odasına atacaklar ama sıkışınca kapıyı açıp ‘aynı gemideyiz’ diyorlar” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, partisinin 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin 30 Haziran’daki davaya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Güya partili kimliğiyle televizyonlarda partiyi tartıştıranlar var. Bunlar bir tuzağa düşüyor. O da şu: Bu mesele sonuç odaklı değil, süreç odaklı bir iştir. Partiyi sürekli tartıştırmaya çalışıyorlar. Bizim 11 belediye başkanımız içeride, canımızla uğraşıyoruz. Bu sırada böyle fuzuli konuların tartışılması beni gerçekten üzüyor” dedi.
30 Haziran’daki davaya ilişkin bir endişesi olmadığını ve kamuoyunda konuşulan ihtimalleri ciddiye almadığını aktaran Özel, “Zaten olsa bile, 19 Mart’ta da darbe yaptılar. Arkadaşlarımız içeride. Başa gelen sonuçlar, sizin o yükü kaldırıp kaldıramayacağınızla ilgilidir. Parti içinden ya da dışından, böyle bir şeye niyet edenlere tavsiyem: Sakın denemeyin. Sonrasında ne kayyumu tanırım ne butlan kararını. CHP’nin hiyerarşisini de direncini de kimseye kırdırtmam” ifadelerini kullandı.
Anketlerde AKP’den en az 7 puan önde olduklarını belirten Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Partililerimiz de muhalefete umut bağlayanlar da moralini hiç bozmasın. Parti dimdik ayakta, Genel başkan dimdik ayakta. Korkuları da olmasın. Korkulan olsa da korkacak bir şey yok. Mücadelenin en büyüğünü ona karşı da veririz.”
‘SIKIŞINCA AYNI GEMİ’
İran-İsrail arasındaki çatışmaların Türkiye’ye sıçrama ihtimali üzerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “safları sıklaştırma” çağrısını yanıtlayan Özel, şunları söyledi:
“Utanmasalar muhaliflerden sabun yapacaklar, gaz odasına atacaklar ama sıkışınca kapıyı açıp ‘aynı gemideyiz’ diyorlar. Evet aynı gemideyiz ama biz geminin dibinde kör karanlık bir zindandayız. Onlar ise geminin kaptan köşkünde keyif çatıyorlar. Dalgalar yükselince kapıyı açıp birlik çağrısı yapıyorlar. Gerçekten aynı gemideysek öyle davransınlar. Muhaliflere baskı yaparak, demokrasiyi askıya alarak, seçim kaybetmeyi hazmedemeyip saldırganlaşarak iç cephe tahkim edilmez.”











