SDG Heyeti Şam’a gitti

GenelGündem

🔴SDG, 10 Mart Mutabakatı kapsamındaki askeri entegrasyon görüşmeleri için Mazlum Abdi’nin de yer aldığı bir heyetin Şam’da geçici yönetim yetkilileriyle bir araya geldiğini duyurdu.

SDG’nin X hesabından yapılan açıklamada konuyla ilgili şöyle denildi:

 “Suriye Demokratik Güçleri liderliğinden bir heyet, askeri entegrasyon süreciyle ilgili görüşmeler kapsamında şu anda Suriye’nin başkenti Şam’da hükümet yetkilileriyle bir araya geliyor. Heyette Suriye Demokratik Güçleri Başkomutanı Mazlum Abdi’nin yanı sıra genel komutanlıktan Sozdar Derik ve Sipan Hamo da yer alıyor. Bu ön bilgilerdir; detaylar daha sonra yayınlanacaktır.”

Toplantıya ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Doğal Kararlılık Operasyonu (Operation Inherent Resolve) komutanlarından Kevin J. Lambert’in de katıldığı gelen bilgiler arasında.

 

/Kaynak:numedya24.com/

Etiketler: Öne çıkanlar

İlginizi Çekebilir

Berlin’de 45 bin hane elektriksiz kaldı: Kundaklama şüphesi
Gül: Maduro’nun kaçırılması açık bir şekilde uluslararası hukukun ihlalidir

Öne Çıkanlar