🔴ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de HTŞ’nin saldırıları nedeniyle SDG’nin bırakmak zorunda kaldıkları cezaevinden kaçan IŞİD’liler için, ”Avrupalı teröristler hapishaneden kaçmışlardı. Ne yaptığımı biliyor musunuz? Engelledim. Suriye hükümeti, tüm mahkumları yakaladı.” ifadesini kullandı.
Amerikan New York Post gazetesine verdiği mülakatta, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile yazışmalarını anlatan Trump, Suriye’deki güncel duruma dikkati çekti.
Trump, Macron ile yazışmalarını kamuoyuna açıklamasının nedeni olarak Suriye’de HTŞ saldırıları sebebiyle cezaevlerinden kaçan serbest bıraktığı ‘Avrupa kökenli IŞİD’li teröristler’ olduğunu belirtti.
ABD Başkanı, röportajında, Macron ve Rutte ile Suriye’deki IŞİD’li mahkumların durumuna ilişkin bir konuyu ele aldıklarını aktararak, “Ne yaptığımı biliyor musunuz? Bir hapishane kaçışını engelledim. Suriye’de iyi bir iş çıkardık. Avrupalı mahkumlar kaçıyordu ve ben bunu durdurdum. Bu olay dün oldu.” değerlendirmesini yaptı.
Trump, “Avrupalı teröristler hapishaneden kaçmışlardı. Suriye hükümeti ve Suriye’nin yeni lideri ile çalıştık, onlar (Suriye hükümeti) tüm mahkumları yakaladılar ve onları tekrar hapse attılar. Bunlar hepsi Avrupalı olan dünyanın en kötü teröristleriydi.” ifadelerini kullandı.
/Ajans/









