🔴ABD Başkanı Donald Trump, Husiler tarafından yapılan saldırılardan İran’ın sorumlu tutulacağını belirterek, “Husiler tarafından yapılacak herhangi bir saldırı ya da misillemeye büyük bir güçle karşılık verilecek” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Yemen’deki Husilere askeri harekat emri vermesinin ardından bölgede gerilim bir kez daha arttı.
ABD ordusu havadan ve denizden Husilere yönelik saldırılarını sürdürürken, Trump’tan bir açıklama daha geldi.
Trump: Husilerin her saldırısından İran’ı sorumlu tutacağız
Husilerin her saldırısından İran’ı sorumlu tutacaklarını söyleyen ABD Başkanı Trump, “Husiler tarafından yapılacak herhangi bir saldırı ya da misillemeye büyük bir güçle karşılık verilecek” ifadelerini kullandı.
Trump’ın Yemen talimatı
Husiler, 7 Mart’ta yaptığı açıklamada, İsrail’e Gazze’ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre verdiğini, aksi takdirde İsrail’e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacağını belirtmişti.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformu hesabından 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen’deki Husilere karşı “büyük bir saldırı” başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, yaptığı açıklamada, ABD’ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington’ı da kapsayacağını bildirmişti.
Husiler, ABD ile İngiltere’nin başkent Sana’nın da arasında yer aldığı bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 53 kişinin öldüğünü, 98 kişinin yaralandığını açıklamıştı.
/rd/