🔴 Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye’ye “tarihi” olarak nitelendirilen bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Paşinyan’ın ilişkilerdeki normalleşme sürecini ele almaları bekleniyor.
İstanbul havalimanında Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Berrin Ekinci tarafından karşılanan Paşinyan, ilk olarak Türkiye’deki Ermeni toplumu temsilcileriyle bir araya geldi.
Paşinyan akşam saatlerinde Erdoğan ile İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya gelecek.
Ermenistan başbakanının ziyareti, Ankara ve Erivan’ın 2021 yılında ilişkileri normalleştirmek için özel temsilciler ataması ile başlayan süreçle birlikte gerçekleşiyor.
Paşinyan daha önce 2023 yılında, seçimleri kazanan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmak üzere Türkiye’yi ziyaret etmişti.
İkili ayrıca 2022 yılında Prag’da düzenlenen bir toplantı çerçevesinde de görüşmüştü.
/Deutsche Welle/










