Yeğen Erdoğan’ın Şirketi Kar Rekoru Kırdı!

GenelGündem

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni Üsame Erdoğan’ın holdingi bu yılın ilk üç ayında karını en çok arttıran şirket oldu.

Evrensel’de yer alan habere göre yeğen Üsame Erdoğan’ın holdingi bu yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüz değil, bin değil, yüz bin değil tam yüzde 610 bin artırdı. Aynı dönemde 7 milyon asgari ücretlinin geliri enflasyon karşısında 35 milyar TL eridi.  

Üsame Erdoğan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu 1000 Yatırımlar Holding kârlılıkta bankalarla yarıştı: 2024’ün ilk üç ayında 827 bin TL olan net kârını bu yılın ilk 3 ayında 5 milyar 47 milyon TL’ye çıkardı.

NANS DÖNEMİ UÇUŞU

Şirket, Erdoğan’ın, ‘Nas var’ diyerek düşük faiz politikasına geçiş yaptığı 2021 yılından sonra uçuşa geçti. 2019’da kurulan BinBin’in üzerine yenileri eklendi, satın alınanlarla 8 şirkete ulaşıldı. 2022’de holdingleşen şirket, kemerlerin ‘en sıkı’ olduğu dönemde de kârını uçurdu!   

İlginizi Çekebilir

Bahçeli: Ok yaydan çıkmıştır, geriye dönüş yoktur
Savunma Sanayii’nde Bir Sır Ölüm Daha

Öne Çıkanlar