CHP’li Karatepe Bakan Şimşek’e o fotoğrafı sordu

GündemPolitika

“Bu mesele birkaç kareye sığdırılmış fotoğraflardan ibaret değildir; asıl mesele, o fotoğrafların temsil ettiği yönetim tarzının nasıl bir ekonomi anlayışına tekabül ettiğidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kamuoyuna yansıyan şirket ortaklıkları, milyarlık ihale bağlantılı isimlerle kurduğu ilişkiler ve geçmişteki fotoğraflar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

“Kamu ihaleleriyle servet biriktiren isimlerle, bakanlık göreviniz öncesinde ya da sonrasında aynı masaya nasıl ve neden oturdunuz? ” diye soran Karatepe, “Soru basit ama keskindir: Ekonomide hesap tutuyorsanız, önce kendiniz hesap vereceksiniz. Aksi hâlde o koltuk, yalnızca karar yeri değil; güvenin eridiği yerdir. Bu mesele birkaç kareye sığdırılmış fotoğraflardan ibaret değildir; asıl mesele, o fotoğrafların temsil ettiği yönetim tarzının nasıl bir ekonomi anlayışına tekabül ettiğidir” dedi.

Sözcü gazetesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Ulaştırma Bakanlığı’ndan milyarlık yol ihalesi alan Ek -Pet şirketinin patronu Selman Reşitoğlu ile İstanbul’daki Belediye operasyonlarında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’nin İngiltere’de çekildiği belirtilen fotoğrafını haberleştirmişti.

Şimşek, söz konusu fotoğrafla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapmış, “Şimşek’in masasındaki kişi suç örgütü liderinin ortağı çıktı” başlıklı habere tepki göstermişti.

Şimşek, “Daha önce de ifade ettiğim gibi, Batmanlı hemşerimle Londra’da ziyaretime gelmiş kişiyi tanımıyorum. Hayatımda ilk kez gördüğüm kişilerin geçmişlerini ve geleceklerini bilmem imkânsızdır. Masamıza oturan veya fotoğraf çektirdiğimiz kişilerle irtibatlı olduğumuz iddiası ise akıl dışıdır” demişti.

/Kaynak: T24/

İlginizi Çekebilir

Rusya, Uluslararası Af Örgütü’nü ‘istenmeyen örgüt’ ilan etti
Netanyahu: Gazze’ye gıda izni vermeseydik ABD’nin desteğini kaybedecektik

Öne Çıkanlar