Mesrur Barzani, ABD’li diplomat Waltz ile güvenlik konusunu görüştü

DünyaGündem

 Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Michael Waltz ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ve ABD tesislerine yönelik saldırılar ile petrol ihracatının yeniden başlatılması kararı ele alındı.

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Büyükelçi Waltz ile gerçekleştirdiği görüşmenin içeriğine dair detayları paylaştı.

Saldırılar ve güvenlik sınamaları

Görüşmenin ana gündem maddelerinden birini, Kürdistan Bölgesi’ne ve bölgedeki ABD tesislerine yönelik son dönemde artan saldırılar oluşturdu.

Barzani, güvenlik alanındaki zorlukları ve bu tehditlere karşı alınması gereken önlemleri Waltz ile değerlendirdiklerini belirtti.

Petrol ihracatı Irak’ın yükünü hafifletecek

Ekonomik iş birliği konusuna da değinilen görüşmede, Kürdistan Bölgesi boru hattı üzerinden petrol ihracatına izin verilmesi kararı masaya yatırıldı.

Başbakan Barzani, bu adımın stratejik önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Irak üzerindeki mevcut ekonomik yükü hafifletmek amacıyla, petrolün Kürdistan Bölgesi boru hattı üzerinden Türkiye’ye ihraç edilmesine izin verme kararımızı görüştük.”

ABD-Kürdistan ilişkilerinde kararlılık mesajı

Görüşmenin sonunda, Kürdistan Bölgesi ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki köklü ve güçlü ilişkilerin önemine vurgu yapıldı.

Her iki taraf da bölgede barış ve istikrarın tesisi için ortak çalışmaya devam etme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

 

/rd/

 

İlginizi Çekebilir

Amerika Hark Adası’na çıkarma yapmak için personel sevkiyatını hızlandırdı
Hani Ana: Yorgunum, bırakın uyuyayım

Öne Çıkanlar