Paris: Özerk yönetim ile HTŞ görüşmesi ertelendi

GenelGündem

🔴 Kuzey ve Doğu Suriye temsilcileri ile HTŞ’li Suriye Geçiş Hükümeti yetkilileri arasında bugün Paris’te yapılması beklenen görüşme ertelendi.

Kuzey ve Doğu Suriye temsilcileri ile Suriye Geçiş Hükümeti yetkilileri arasında bugün Fransa’da yapılması beklenen görüşme ertelendi. Görüşme için Özerk Yönetim heyeti, Fransa’ya doğru yola çıktı, ancak heyet ulaşmadan görüşmenin ertelendiği bilgisi geldi. 

 PARİS’TE GÖRÜŞME 

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Fransa Temsilcisi Kerîm Ömer, ANHA’ya yaptığı açıklamada görüşmenin ertelendiğini açıkladı. Görüşmenin neden ertelendiği ise öğrenilemedi.  

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdî’nin de aralarında olduğu Özerk Yönetim heyeti,  Suriye Geçiş Hükümeti yetkilileriyle Paris’te görüşecekti. Görüşmeye Fransa’nın arabuluculuk edeceği, ABD temsilcisi Thomas Barrack’ın da katılacağı belirtiliyordu. 

/MA/

İlginizi Çekebilir

İdlib’de silah deposunda patlamalar: En az 5 ölü, 63 yaralı
Gelecek Partisi istifa eden vekillerin arşivini açtı

Öne Çıkanlar