Neçirvan Barzani ve Bafıl Talabani’den seçim sonuçları açıklaması

GündemPolitika

Seçim sonuçlarının açıklanması üzerine bir mesaj yayımlayan Neçirvan Barzani, “Seçim sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partilere düşen derhal hükümet kurmalarıdır. İstikrarı teşvik eden, ekonomiyi güçlendiren ve hakları ilerleten bir hükümet, mevcut zorlukları ele almak ve ortak geleceğimizi inşa etmek için çok önemlidir. Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir” dedi.

Bafıl Talabani de, “KYB’yi daha da geliştirmek ve bölgemizi yönetmek için ülkemizin sıcakkanlı ve yenilikçi gençliğini öne çıkarmaya devam edeceğimizin garantisini veriyoruz” dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Bölgesi’nde 6’ıncı dönem milletvekili seçimlerinin ilk sonuçlarını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ön sonuçların açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Seçim sürecinin başarısı nedeniyle Kürdistan halkını ve tüm toplulukları tebrik eden Barzani, “Bu seçimler ve oy verme süreci, Kürdistan halkının demokratik yolculuğunun güvence altına alınması konusunda önemli bir adımdı. Sürecin başarısı ve sorunsuz yürütülmesi için tüm tarafların işbirliği içinde olması gurur ve takdir konusudur. Sonuç olarak bu başarıda gerçek kazanan Kürdistan halkıdır” dedi.

Neçirvan Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Seçimler, Kürdistan Bölgesi’ndeki kurumların meşruiyetini yeniden teyit etmeyi, vatandaşların görüşlerini ifade etmelerini ve parlamentodaki temsilcilerini seçerken özgürce oy kullanmalarını amaçlıyordu. Barışçıl rekabet atmosferi ve halkın hem seçim kampanyasına hem de oylama sürecine kapsamlı katılımı, Kürdistan halkının demokratik değerlere ve kendi geleceğini belirleme hakkına olan bağlılığını yansıtmaktadır. Bu katılım, Kürdistan halkının canlılığı ve demokratik kültürlerini geliştirdiklerinin bir kanıtıdır.”

Srüecin başarısında rol oynayan güvenlik güçlerine, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’na, Irak hükümetine ve ilgili tüm taraflara şükranlarımı ileten Barzani, “Barışçıl ve medeni seçimler, küresel olarak tanınan önemli bir başarıyı ifade ediyor. Ancak, Kürdistan halkının heyecanla beklediği gerçek başarı, sonuçların onaylanmasının ardından siyasi partiler tarafından yeni bir hükümetin derhal kurulmasında yatıyor. İstikrarı teşvik eden, ekonomiyi güçlendiren ve hakları ilerleten bir hükümet, mevcut zorlukları ele almak ve ortak geleceğimizi inşa etmek için çok önemlidir. Bu çaba, tüm siyasi gruplar ve topluluklar arasında birlik, dayanışma ve iş birliği gerektirir” sözlerine yer verdi.

Bafıl Talabani: Sonuçta yenilenme ve adalet iradesi başarıya ulaştı

 KYB lideri Bafıl Talabani, vatandaşların seçim sürecine gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, “İradesini dayatma dönemi sona erdi, yönetimde yeni bir aşama başlıyor. Sonuçta yenilenme ve adalet iradesi başarıya ulaştı” dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından Kürdistan Parlamentosu seçimlerine ilişkin ön sonuçların açıklanmasının ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani’den de açıklama geldi.

Seçim sürecine coşkulu katılım ve demokratik süreci teşvik ettiği için tüm seçmenlere ve siyasi partilere teşekkür eden Talabani, “Kürdistan’a kazandırdığınız parlak ve demokratik imaj için minnettarız” dedi.

“Gelecekteki çabalarımızın ve hizmetlerimizin sadakatiniz ve yükselttiğiniz sese uygun bir ödül olacağını umuyorum” diyen Talabani, vatandaşların seçim sürecine aktif katılımından büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti.

Talabani, “Yönetimin yenilenmesi, adil ve hizmet odaklı bir hükümetin kurulması aşamasında yanımızda duran Kürdistan halkına teşekkür ediyoruz. Yanlış giden yönetimin yolunu düzeltme konusunda adımlarımızı yoğunlaştıracağımıza, Allah’ın ve sizlerin desteğiyle bu refah ve hizmet yürüyüşünün amacına ulaşacağına sizi temin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KYB’nin bu seçimde büyük bir zafer elde ederek oylarını artırdığını vurgulayan Talabani, bu vesile ile tüm taraftarlarına teşekkür etti.

Bafıl Talabani, “KYB’yi daha da geliştirmek ve bölgemizi yönetmek için ülkemizin sıcakkanlı ve yenilikçi gençliğini öne çıkarmaya devam edeceğimizin garantisini veriyoruz” dedi.

“Bizi mutlu eden şey, Süleymaniye ve Halepçe seçim bölgelerinde KYB’nin tüm partilerin özgürce kampanya yürütebilmesi ve demokratik sürecin başarısının önemli bir parçası olabilmesi için uygun bir ortam sunmasıdır” diyen Talabani mesajının devamında şunları kaydetti:

“İradesini dayatma dönemi bitti, yönetimde yeni bir aşama başlıyor. Sonuçta yenilenme ve adalet iradesi başarıya ulaştı. Önemli görevlerimiz bugünden itibaren başlıyor ki o da Kürdistan Bölgesi’ne hizmet sağlamak, vatandaşların maaşlarını garanti altına almak ve adalet kurumlarını güçlendirmektir. KYB’nin oylarınızın sorumluluğunu taşıyacağını ve size verdiği sözü gururla tutacağına dair söz veriyoruz.

Kürdistan Parlamentosu 6’ıncı dönem seçimlerinin başarısında önemli rol oynayan Irak Seçim Komisyonu ve çalışanlarına, yabancı ülke temsilcilerine, gözlemcilere ve iç güvenlik güçlerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

/rûdaw/

İlginizi Çekebilir

Hamas’ın yeni lideri Halid Meşal’den İsrail’e ‘Sinvar fırtınası’ uyarısı
Moldova: Avrupa Birliği’ne katılım referandumda sonuç ‘evet’ çıktı

Öne Çıkanlar