31 yıllık tutsak Erhan Kaya’nın tahliyesi bir kez daha engellendi

1995 yılından bu yana cezaevinde bulunan ve 30 yıllık temel infaz süresini tamamlayan Erhan Kaya’nın tahliyesi, disiplin cezaları gerekçe gösterilerek bir kez daha ertelendi.

31 yıldır tutuklu olan Kaya, ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde, tahliye edilmesinin 6 ay daha engellendiğini duyurdu.

Erzurum’da 24 Mayıs 1995 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Erhan Kaya, uzun tutukluluk süreci boyunca Erzurum, Tekirdağ, Edirne ve Kayseri Bünyan cezaevlerinde kaldı.

Son olarak 2 Şubat 2025’te Burdur Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen Kaya’nın infazı, 30 yıllık süresini doldurmasına rağmen daha önce disiplin cezaları bahane edilerek 11 ay uzatılmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre dün dayısı Tuncay Yüksel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde yeni bir engelleme ile karşılaştığını belirten Kaya, koğuş araması sırasında infaz koruma memurlarının kendisine infazının 6 ay daha uzatıldığını tebliğ ettiğini söyledi.

 

İlginizi Çekebilir

Ukrayna’dan silah ihracatı hamlesi: Dron anlaşmaları dönemi
Amerika İran’a ekonomik baskıyı büyütüyor: Abluka genişliyor

Öne Çıkanlar