İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Tuncay Akkoyun’un görev süresinin 4 Temmuz 2026’ya kadar uzatıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı, Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Tuncay Akkoyun’un görev süresini 4 Temmuz 2026 tarihine kadar uzattı. Mardin’de 4 Kasım 2024 tarihinde görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine, Bakanlık kararıyla Mardin Valisi Tuncay Akkoyun kayyum olarak görevlendirilmişti.
İki ayda bir yenilenen görevlendirme süresi, yeniden değerlendirilerek 4 Temmuz 2026 tarihine kadar uzatıldı. Bu kapsamda, Mardin Büyükşehir Belediyesindeki kayyum yönetimi mevcut görevine devam edecek. Görevlendirme sürecinin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sürdürüldüğü öğrenildi.
/Kaynak: İlke Tv/













