TBMM, Urfa ve Maraş’ta yaşanan saldırıların tüm yönleriyle incelenmesi için partilerin ortak kararıyla araştırma komisyonu kurulmasını kabul etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Urfa ve Maraş’taki okullarda yaşanan saldırıların tüm yönleriyle araştırılması amacıyla komisyon kurulmasına ilişkin önerge, grubu bulunan tüm siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edildi.
Genel Kurul, doğum izni ve sosyal medyaya 15 yaş düzenlemesini de içeren “Sosyal Hizmet Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından partilerin ortak önergesi ele alındı.
Yeni Yol Grup Başkanvekili Bülent Kaya, eğitim kurumlarındaki şiddetin münferit olmadığını belirterek, “Okul şiddetin başladığı yer değil, görünür hale geldiği yerdir” dedi.
Özçağdaş: Sorumlusu sizsiniz
CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, saldırılarda hayatını kaybeden çocukları anarak, yaşananlara ilişkin iktidarı eleştirdi. Özçağdaş, “Burada defalarca önerge, yasa teklifi vermiş, araştırma komisyonlarında konuşmuş birisi olarak söylüyorum; sorumlusu sizsiniz. Kabul etmediğiniz önergelerle, yasalarla, tekliflerle sorumlusu sizsiniz. Bir ülkede bir bakanın döneminde 29’u çocuk 40 yurttaşımız öldü. Erdemli bir nesil yetiştirecek Yusuf Tekin’e soruyorum, kendi devrinde 40 yurttaşı eğitim alanında ölen bir Bakan için erdemli davranış ne olabilir? Uyarıları dinlemeyen bir Bakan; 9 kere Milli Eğitim Bakanı değiştiren bir Cumhurbaşkanı, Dicle’nin kenarında kurt kaparsa mesuliyet ondaymış” dedi.
“Hiçbir felakete tedbir alınmadı”
MHP Maraş Milletvekili Zuhal Karakoç, sorunun çok boyutlu olduğunu belirterek, “Kontrolsüz dijital mecralar şiddeti ve saldırganlığı sıradanlaştırıyor” ifadelerini kullandı. İYİP Grup Başkanvekili Uğur Poyraz, yaşananların öngörü eksikliğinin sonucu olduğunu savunarak,
“’Geliyorum’ diyen hiçbir felakete tedbir alınmadı” dedi. AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise saldırıların yalnızca okul güvenliğiyle açıklanamayacağını belirterek, “Aileden topluma uzanan çok katmanlı bir sorunla karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu.
Komisyon kuruldu
Siyasi parti temsilcilerinin yaptığı değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanvekili Adan, önergeyi oylamaya sundu. Tüm partilerin oyuyla önerge kabul edildi ve araştırma komisyonu kuruldu.
/Kaynak: Ajans/













