Yunanistan: Miçotakis’in Yeni Demokrasi Partisi seçimlerden birinci parti çıktı

DünyaGündem

Yunanistan genel seçimlerinde sandık çıkış anketlerine göre, Kiryakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 40 ila 44’ünü alarak sandıktan birinci parti olarak çıktı.

Yunanistan genel seçimlerinde oy verme işlemi sona erdi. Sandık çıkış anketlerine göre Kiryakos Miçotakis’in Yeni Demokrasi Partisi sandıktan birinci parti olarak çıktı.

Sandık çıkış anketlerine göre, oyların yüzde 40 ila 44’ünü alan Miçotakis’in Yeni Demokrasi Partisi seçimi önde götürüyor.

Muhalefette Aleksis Çipras liderliğindeki SYRIZA’nın ise oy oranı yüzde 16,1 ile 19,1 arasında gösteriliyor.

Yunanistan’da halk, mayıs ayında yapılan genel seçimlerde hiçbir partinin mecliste mutlak çoğunluğu elde edememesi ve daha sonra koalisyon görüşmelerinden netice alınamaması üzerine bugün yeniden sandık başına gitti.

Bir önceki Başbakan Miçotakis’in iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi, mayıs ayında düzenlenen ilk seçimlerde oyların yüzde 40,79’unu alarak seçimi önde tamamlamıştı.

Ana muhalefetteki Syriza, oyların yüzde 20,07’sini almış ve seçimleri ikinci sırada tamamlamıştı.

300 milletvekili bulunan mecliste çoğunluğun sağlanamaması üzerine Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Miçotakis ve Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) Lideri Aleksis Çipras’ı sırasıyla hükümet kurmak için görevlendirdi. Ancak ne Miçotakis ne de Çipras hükümet kurma görevini kabul etmedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı, Sayıştay Başkanı Yannis Sarmas’ı haziran seçimlerine kadar geçici bir hükümet kurmakla görevlendirdi. Sarmas bu görevi kabul ederek geçici hükümeti kurdu.

/euronews/

Etiketler: Öne çıkanlar

İlginizi Çekebilir

Jürgen Tritten: Kürdistan Bölgesi’nin güçlü ve müreffeh hale gelmesini istiyoruz
Şırnak: Rehabilitasyon merkezi müdürü uyuşturucuyla yakalandı

Öne Çıkanlar