CENTCOM Ağustos ayında IŞİD’e yapılan operasyonların bilançosunu yayınladı

DünyaGündem

 CENTCOM Ağustos ayında Rojava, Suriye ve Irak’ta IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonların bilançosunu yayınladı.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM)  Ağustos ayı bilançosunu yayınladı.

Yayınlanan raporda Ağustos ayı boyunca Iral ve Suriye’de IŞİD’e yönelik 36 operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi. Operasyonlarda 7 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, 25’inin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Operasyonların müttefik güçlerle ortak yürüldüğü kaydedildi. Buna göre Irak’ta 28 ortak operasyon, Rojava-Suriye’de 8 ortak operasyon düzenlendi. Irak’taki operasyonlarda 6 IŞİD üyesi öldürüldü, 18 IŞİD üyesi yakalandı. Suriye-Rojava’da ise 1 IŞİD üyesi öldürüldü 7 örgüt üyesi de yakalandı.

CENTCOM raporunda “Bu operasyonlar, bölgesel güvenlik ve istikrarın korunması amacıyla IŞİD’in kalıcı yenilgiye uğratılmasına yönelik kalıcı kararlılığımızı ortaya koyuyor” ifadelerine yer verdildi.

CENTCOM Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla, “Irak Güvenlik Güçleri ve Suriye Demokratik Güçleri ile ortaklığımız, IŞİD’in yenilgiye uğratılması ve onların oluşturduğu kalıcı tehdit üzerine odaklanmaya devam ediyor” dedi.

Michael Kurilla, kendisinin ve ortaklarının Irak ve Suriye’de istikrarı sağlamak için IŞİD tehdidiyle yüzleşmeye devam edeceklerini söyledi.

 

/rd/

İlginizi Çekebilir

Cafer Solgun: Dersim’i çevreleyen dağların, tepelerin hemen tamamında “kalekollar” var ve hâlâ “Ne mutlu Türküm diyene!” yazılı
Mazlum Kobani: Deyrizor’daki operasyonlarda gözaltına alınanlar af edilecek

Öne Çıkanlar