Osman Kavala: Davanın yeniden görülmesi hukuk ilkelerinin gereğidir

GenelGündem

2 bin 382 gündür tutuklu insan hakları aktivisti ve iş insanı Osman Kavala, yeniden yargılanma talep etti: “Suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2 Mayıs Perşembe günü görüşmesinin ardından ‘siyasette yumuşama’ mesajları verilmişti.

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi de uzun süredir ‘yeni bir siyasi iklim kurulmalı’ diyerek Gezi tutuklularının yeniden yargılanmasını gündeme getirmişti.

Osman Kavala, iktidar ve ortakları arasında tartışmalar neden olan ‘yeniden yargılama’ gündemine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yeniden yargılanmayı talep eden Kavala’nın açıklaması şu şekilde:

“Bariz hak ihlalleri içeren, delillere dayanmayan mahkûmiyet kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi, temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir.

Adalet herkes için gereklidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir.”

/py/

İlginizi Çekebilir

Biden: İsrail Refah’a girerse bomba göndermeyeceğiz
Özgür Özel: Erken seçim dersem, peşime kimse takılmaz

Öne Çıkanlar