EURO 2024: Bozkurt krizi gölgesinde Türkiye-Hollanda maçı

GündemSpor

🔴 Türkiye, EURO 2024’te çeyrek finalde bu akşam Hollanda ile karşılaşacak. Ancak futbol mücadelesi, Türk futbolcu Demiral’ın Türk faşizmini simgeleyen bozkurt işareti sonrası yaşanan gerilim nedeniyle politik tartışmalara dönüşmüş durumda.

Türkiye, yarı final bileti için bu akşam Hollanda ile karşılaşacak. Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki çeyrek final maçı yerel saatle 21.00’de başlayacak.

Karşılaşma, Türk milli takım oyuncusu Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı, Türk faşizmini ve özellikle de iktidardaki MHP partisini simgeleyen bozkurt işaretinin ardından yaşanan tartışmalar ve gerilimlerin eşliğinde oynanacak.

UEFA, Türk futbolcu Merih Demiral’a ‘‘spor etkinliklerinde sportif olmayan nitelikteki davranışlar sergilediği, futbol sporunun itibarını zedelediği ve genel davranış ilkelerine aykırı davrandığı” gerekçesiyle iki maç ceza verdi. Demira, hem Hollanda’ya karşı hem de olası bir yarı final mücadelesinde forma giyemeyecek.

Erdoğan Berlin’e geliyor

Berlin’deki karşılaşmayı Türkiye’nin AKP Cumhurbaşkanı ve MHP’nin Cumhur İttifakı ortağı Erdoğan da izleyecek.

rdoğan, UEFA’nın Merih Demiral’ın hareketiyle ilgili soruşturma başlatmasının ardından Azerbaycan ziyaretini iptal edip Türkiye-Hollanda maçını stadyumda izleme kararı almıştı. MHP lideri ise takıma ‘turnuvadan çekilin’ çağrısı yapmıştı.

Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Özel de UEFA kararını eleştirmiş, cezaya karşı çıkmıştı.

 

İlginizi Çekebilir

Ali Engin Yurtsever: William Lynch Ölmedi Yaşıyor !..
EURO 2024 yarı finalinde İspanya’nın rakibi Fransa oldu

Öne Çıkanlar