Eski Demokrat kongre üyeleri Biden’a ‘aday olma’ çağrısı yaptı

DünyaGündem

Bu yıl ABD yapılacak başkanlı seçimleri için Demokratlara adına yarışa katılacak olan Joe Biden’ın sağlık durumu tartışılmaya devam ediyor. Bir çok kesim Joe Biden’ın aday olmasına karşı çıkıyor.  

ABD Kongresi’nin 20’den fazla eski Demokrat üyesi açık bir mektup yazarak, Başkan Joe Biden’ı kongre düzenlemeye ve diğer isimlere adaylıklarını koyma fırsatı vermeye çağırdı.

Eski Kongre üyeleri açık mektupta, “Biden, kendisini ikinci bir dönem için aday göstermesi gereken delegeleri serbest bırakarak, sevdiği ulusa daha iyi hizmet edecektir. “Eğer bunu yapmaya karar verirse, bu Ağustos ayında açık bir kongre yapılması anlamına gelir. Kendisinden bu kararı vermesini istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Mektupta “Onun yerine başka bir adayı tercih ettiğimizi söylemek istemiyoruz ancak bir veya daha fazla yetkin Demokrat adayın öne çıkacağından eminiz” diye belirttiler.

Mektupta “Başkan’ın dürüstlüğü ve vizyonu sağlamdır, ancak seçim kampanyası ve bir dönem daha görevde kalmak için ihtiyaç duyduğu enerji ve dayanıklılık azaldı. Bu sorun aylardır ülkeyi kasıp kavuruyor ve 27 Haziran tartışması ve sonrasında zirveye ulaştı” ifadeleri kullanıldı.

Biden, perşembe günü ikinci başkanlık dönemi için kampanyasına yeniden başladı.

Biden seçmenlere “iyi durumda” olduğu konusunda güvence vermeye çalışarak, ABD başkanlık yarışından çekilebileceği yönündeki spekülasyonları şiddetle reddetti.

/Ajans/

İlginizi Çekebilir

Korku filminin efsane yıldızı Shelley Duvall 75 yaşında hayatını kaybetti
Kürt lider Kasımlo 35 yıl önce bugün İran devleti tarafından katledildi

Öne Çıkanlar