Oktay Candemir: Meçhul Cinayet Anıtı

GenelGündem

Yıllardır Faili ‘Meçhul’ cinayetleri destekleyen ya da bizzat uygulayıcısı olan Ülkücülerin ezberi Sinan Ateş cinayeti ile bozuldu.

Her konuşmasında ‘Serseriden Ülkücü çıkmaz’ diyen Ateş, ülkücülerin serseri kurşunlarının hedefi oldu.

Ülkücüler şimdi yana yana Ateş suikastinin arkasındaki gücü arıyor. Arasınlar, aramakta haklılar ama şimdiden söyleyeyim, suikast ya bir iki tetikçi ile kapatılacak ya da 20 yıl 30 yıl sonra ‘Zamanaşımı’ denilerek rafa kaldırılacak. Muhtemelen tetikçi elinde tesbih ile cezaevinden çıkacak.

Kürtlere karşı işlenen 17.500 faili meçhul cinayetin haricinde; Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Hrant Dink, Necip Hablemitoğlu’na yönelik suikastleri de gördük. O yüzden bu tür suikastlerin sonucu ne olur az-çok iyi biliyoruz.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Faili meçhul cinayet nedir bilmeyen ülkücülere bir kaç öneride bulunmak istiyorum.

*Cumhurbaşkanı ya da bakanların ‘Failler en yakın zamanda ortaya çıkarılacaktır’ şeklindeki açıklamalarına sakın inanmayın.

*Mahkemeyi 20 farklı ilde yaparlar ve her seferinde ‘İddiaların araştırılması için’ diyerek mahkemeyi ertelerler. Diyarbakır, Van tarafına gelmeyin de, nereye giderseniz gidin!Mahkeme süreçlerinden sakın umutlu olmayın. Biz çok gördük, bu durumlarda mahkeme formaliteden ileri gitmiyor.

* Süleyman Demirel’in ‘Bana sağcılar suç işliyor dedirtemezsiniz’ şeklindeki açıklamasını referans aldığınız için yaşadığınız hayal kırıklığının farkındayım. Neticede ilk defa bir Ülkücü hem de ülkücü tetikçiler tarafından meçhule gittiği için şaşkınsınız ama titreyin ve asıl şimdi kendinize gelin!

* Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur diye yıllarca söylendiğiniz için şimdilik size bu konuda yardımcı olacak bir dost dahi aramayın, çünkü bulamazsınız!

* Sinan Ateş, Çankaya/Kızılırmak mahallesinde öldürüldüğü için Çırpınırdı Karadeniz şarkısı bundan sonra ‘Çırpınırdı Kızılırmak’ diye güncellenirse daha anlamlı olur.

* Başbuğum can verince, ülkücülerden kim kaldı/ Muhsinden acı haber gelince ülkücülerden kim kaldı diyen şiirin sonuna; Sinanım can verince geriye nem kaldı/ diye son bir dize eklenebilir.

Yıllarca susma sustukça sıra sana gelecek dediğimiz de kastettiğimiz tam da buydu. Vaktiyle uyguladığınız hukuk dışı yöntemler, gün gelir size de musallat olur. Adalet birgün herkese lazım, şimdi de size lazım, arayın bakalım, bulabiliyor musunuz?

Türkiye’nin faili meçhul cinayetlerle muhakkak yüzleşmesi gerekiyor ve Türkiye’nin önemli bir meydanına bu Diyarbakır meydanı da olabilir; Meçhul cinayetler anıtı dikilmelidir. Türkiye, sadece son 50 yıldır işlenen faili belli cinayetlerle yüzleşmediği sürece, korkarım bu cinayetler devam edecek. Bugün bana ise yarın sana!

İlginizi Çekebilir

Trump’ın ‘gizli belgeleri saklamakla’ suçlandığı federal dava reddedildi
ABD Gizli Servisi: Trump’a suikast girişimiyle ilgili soruşturmaya destek vereceğiz

Öne Çıkanlar